Vad ger din annonsering för resultat?

En av de största fördelarna med sökordsannonsering, dvs. annonsering på till exempel Google AdWords, är att den är väldigt pricksäker. Du syns endast för dem som aktivt är ute och söker efter dina produkter eller tjänster och betalar endast för dem som väljer att klicka på just din annons. Annonsering på Google är även mätbar i väldigt hög grad och genom AdWords-systemet kan du få detaljerad information om hur många gånger annonserna har visats på Google, hur många besökare du har fått, vad varje besökare har kostat i snitt och mycket mer. Genom att implementera målmätning på din annonsering kan du även se hur mycket du har spenderat på din annonsering och vad det har gett för resultat.

Hur går man då till väga om man vill implementera målmätning på sin annonsering?

Det första steget är att identifiera vad det är du vill att besökarna ska göra på din sida. Har du en onlineshop kan målet vara att öka antalet försäljningar, men det kan även vara att få besökaren att fylla i ett kontaktformulär, anmäla intresse för något, bli medlem, ladda ner ett dokument eller titta på en viktig informationssida.

När man har identifierat syftet med annonseringen är det dags att implementera själva mätningen. Det finns många olika sätt att mäta på, men det vanligaste är att vi i AdWords-systemet genererar ett JavaScript, som sedan läggs in på sidan där man vill mäta ett mål. Det kan till exempel vara en sida dit besökaren kommer efter genomfört köp eller ifyllt formulär. Det innebär att vi kan se detaljerad kostnadsinformation direkt på AdWords-kontot, vilket gör det enkelt att se på vilka områden annonseringen är lönsam och optimera annonskampanjerna därefter.

Är du intresserad av att veta mer om hur vi på Getupdated arbetar med Google Adwords? Läs mer på vår sida om sponsrade länkar.