Uppdatering av Google Penguin 3.0

Den 17:e oktober rullades en ny uppdatering av Googles algoritm Google Penguin ut. Det är den första uppdateringen av pingvinen på över ett år, och nu är det stora frågan hur det kommer att påverka sökresultat världen över.

Google själva har varit förtegna om uppdateringen, utöver det faktum att den faktiskt har rullats ut, men det innebär ju inte att man inte kan spekulera. Det många är överens om är att något har ändrats, men frågan är vad?

Grunden i Google Penguin är fortfarande en viktig del i alla de uppdateringar vi ser. Det är tydligt att Google är fast inställda på att motverka länknätverksfusk, och de strävar allt mer efter att titta på bra innehåll, för att kunna presentera kvalitativa hemsidor i sökresultatet istället för rekommendationer via länkar.
Hur många procent som påverkas av denna uppdatering är ännu oklart. Troligtvis kommer denna uppdatering, som många andra, att påverka sidor som innehåller mycket länkar och annat material som Google anser vara ”spam” och bryter mot Googles riktlinjer för kvalitativt innehåll. Dessa sidor kommer tappa ranking eller ha svårare att ranka högt.

Tills vi kan läsa Googles officiella uttalande så får vi betrakta alla teorier kring den nya uppdateringen som spekulationer då vi inte sett några drastiska svängningar av placeringar i det organiska söket varken uppåt eller nedåt.

Vi återkommer med ytterligare information så fort det finns att tillgå.