Tips: Hur bloggare kan tjäna mer pengar som affiliate

Många bloggare arbetar idag med affiliate-marknadsföring för att tjäna lite extra pengar på sitt stora intresse. Långt ifrån alla tjänar dock några pengar att prata om, och ofta får vi höra att affiliate-marknadsföring ”ger för lite för att det ska vara intressant att erbjuda en plats på min blogg”.
Detta är dock långt ifrån hela sanningen. Det stämmer att display-annonsering inte alltid fungerar optimalt för bloggare som inte har några större trafik-volymer – men det är också ett sämre sätt för dessa bloggare att arbeta med affiliate-marknadsföring.
Jag lovar att de flesta bloggare kan tjäna bra med pengar om de lägger manken till.
Låt mig förklara hur!

Som bloggare har du ofta någon slags relation till dina läsare, de kanske gillar hur du klär dig, intresseras av aktiviteter som du utför eller inspireras av din träning – för att ta några exempel.
Som marknadsförare bör du dra nytta av denna relation, en relation som gör bloggar till en unik marknadsföringskanal.

Redaktionella annonser och textlänkar

Affiliate-marknadsföring handlar om att konvertera dina besökare till köp. Ingenting konverterar bättre en ett redaktionellt inlägg där du förklarar och motiverar varför just denna butik/annonsör är så bra. I ett blogginlägg kan du förmedla personliga känslor och åsikter på ett sätt som banner-annonsering inte kan.
Skriv en text om ditt favorit kosttillskott, kjolen som du funderar på att köpa eller resan du tänker boka och använd dig av textlänkar för att ge andra möjlighet att också kika på produkten eller tjänsten – Du får på detta sätt material att hålla din blogg levande och tjänar pengar när dina besökare beställer via dina länkar.

Bli affiliate här

Exemplet nedan ger en tydlig, bra och inspirerande bild av vad jag menar:
bloggbild