Söktrenderna på Google 2011

Många av de sökningar vi gör på Google är helt unika, ingen har sökt på just de kombinatiornerna av ord förut. Men samtidigt finns det mängder av sökningar som väldigt många svenskar gör.

Google har precis presenterat årets trendlista, som berättar hur vi svenskar sökt under under året som gått. Förutom att lista vilka ord och fraser vi söker mest på får vi också reda på vilka sökningar som ökat mest inom en mängd olika områden.

Enligt de Google-sökningar som görs så verkar det vara först nu som svenskarna upptäckt LCHF-dieten ordentligt. Samtidigt bakas det mer sött än någonsin eftersom sökningar på cupcakes och macarones har ökat.

Snabbast ökande sökningar på mat
1. Pannkakor
2. Äppelpaj
3. Cupcakes
4. Macarons
5. Rabarberpaj
6. Chokladbollar
7. Amerikanska pannkakor
8. Korvstroganoff
9. Cheesecake
10. Dumplings

Snabbast ökande mattrender
1. LCHF
2. LCHF recept
3. Linas matkasse
4. Recept. nu
5. Matkasse
6. LCHF frukost
7. Sydafrikanska viner
8. LCHF bröd
9. Vitt vin
10 Onlinepizza

Inget i Googles listor förvånar speciellt mycket, de speglar enbart samhället i övrigt och den tidsanda som råder. Det som möjligtvis får mig att höja på ögonbrynen är de frågor vi verkar vilja ha svar på via Google.

Mest sökta fraser som börjar med “Vad…”
1. vad är klockan
2. vad betyder ditt namn
3. vad blir det för mat
4. vad är det för vecka
5. vad är kärlek
6. vad är bilen värd
7. vad händer i stockholm
8. vad heter låten
9. vad kostar ett pass
10. vad ska jag göra

Det man kan konstatera vid en snabb koll är att man ändå får ganska relevanta svar om man frågar Google rakt ut om de man vill veta. Frågar man vad ett pass kostar, så hittar man polisens hemsida överst, vill man veta vad klockan är så hittar man en klocka i översta sökresultatet.