Här berättar vi några saker som är bra att tänka på vad gäller källkoden som skapar din sajt.

Felfri och validerande källkod

Sökmotorer och exempelvis Google premierar kvalitet på webben och ett sätt att skaffa några poäng från dem är att ha sökmotorvänlig källkod på sin sajt. En sökmotorvänlig kod är fri från fel och validerar enligt W3C, det vill säga webbstandard.
» Se om din webbsida validerar här

Snabbladdad källkod

Sedan dess exempelvis Google införde site performance som en rankingfaktor har man ytterligare poäng att hämta i en källkod som är snabbladdad. Det finns många olika sätt att få koden snabbare. Exempelvis bör man samla eventuella Javascript och Stylesheets i seperata .js- och .css-filer. Man kan dessutom använda metoder som GZIP för att komprimera koden.

Ytterligare kodförbättringar

Det är dessvärre ganska vanligt att glömma att även platser i källkoden kan bli fina bärare av relevant information, information som inte bara höjer användarvänligheten på sajten utan dessutom kan användas för att ytterligare hävda sig på viktiga nyckelord. Till dessa ställen kan nämnas deskriptiva bildtexter samt titelattribut på länkar.


Getupdated älskar sökmotoroptimering och vill att hela webben ska vara innehållsrik, levande, full med kvalitet men framför allt sökmotorvänlig. Passa gärna på att även läsa hur vi själva jobbar med sökmotoroptimering.