Black Hat SEO kallas det när man inte utför sökmotoroptimering i enlighet med de riktlinjer som exempelvis Google har (se White Hat SEO för information och länkar). Vid så kallad Black Hat SEO använder man oschyssta och inte sällan ”spammande” metoder som i regel skapar bra men väldigt kortsiktiga resultat. De är relativt enkla för sökmotorernas algoritmer att identifiera och man kan ganska snabbt bli bestraffad för dem.

Exempel på Black Hat SEO

Några exempel på otillåtna metoder för att påverka sin rankning i sökmotorernas sökresultat är:

  • Keyword stuffing
  • Cloaking
  • Dold text
  • Länkfarmar

På Wikipediaartikeln för ”spamdexing” kan du läsa mer om dessa metoder om du är nyfiken.

Sökmotoroptimering från Getupdated

Getupdated levererar enbart White Hat SEO, det vill säga sökmotoroptimering som följer de riktlinjer som exempelvis Google tillhandahåller. Fördelen i att följa Googles riktlinjer för webbansvariga är att dessa fungerar väldigt väl även i andra sökmotorers sökresultat och ytterst bygger på att förbättra kvaliteten på en hemsida, både tekniskt och innehållsmässigt – något som kommer alla till godo.

Bakgrund:
Termerna Black Hat och White Hat kommer ursprungligen från gammal hackarslang. ”Black Hat” är en referens till den svarta hatt som skurkar ofta på sig hade i gamla filmer. Som motsats till detta såg sig en White Hat mer som en hjälte som via hacking testade olika systems säkerhet (penetrationstester), för att ytterst höja säkerheten på dem.

Getupdated älskar sökmotoroptimering och vill att hela webben ska vara innehållsrik, levande, full med kvalitet men framför allt sökmotorvänlig. Passa gärna på att även läsa hur vi själva jobbar med sökmotoroptimering.