Vad är en länk?

En länk är i princip en förbindelse mellan två sidor på nätet. Det går lika bra att länka mellan olika undersidor på din egen hemsida som mellan två helt olika domäner. En länk kallas även för hyperlänk och kan bestå av ett ord, en textrad eller en bild. Den bakomliggande koden består av adressen till den sida som man vill att länken skall peka mot. Den här länken kan vara gjord på olika sätt såsom ett javascript, flash-program, html-kod mm. För att underlätta för användaren, har dessa länkar oftast ett speciellt utseende och beteende, i grafiska webbläsare är de här länkarna oftast understrukna och har en blå färg.

Länkar används ofta i sökmotorernas algoritmer för att avgöra hur viktig en sida är. Googles mått på antalet länkar kallas PageRank, väldigt förenklat kan man beskriva det så här: ju fler länkar en hemsida har, ju högre PageRank får den.

Vill du veta mer om hur länkar fungerar?

För oss som jobbar med sökmotoroptimering så är länkar en mycket viktig del att jobba med. Kontakta oss på Getupdated om du är intresserad av att veta mer. Ring oss på 08-410 96 100, eller använd formuläret nedan så tar vi kontakt med dig.