Namnet Google kommer från ordet Gogol som är betecknar en matematisk term för talet 10 upphöjt till 100. Bolaget startades 1996 som ett forskningsprojekt på Stanford University av Larry Page och Sergey Brin med målet att skapa en ny och bättre sökmotor än de då befintliga sökmotorerna. Tanken bakom projektet var att skapa en sökmotor som kunde analysera relationer mellan olika webbsidor. Om en sida har många inlänkar från andra relevanta sidor, rankas den högre än andra som inte har samma mängd relevanta inlänkar. Detta är grunden till dagens mer avancerade system som kallas PageRank.
Google har växt från att bara vara en söktjänst till ett företag som erbjuder många olika tjänster, några av de mest kända tjänsterna som erbjuds förutom söktjänsten är: Analytics, Google Earth, Gmail, Google+, Google Docs, mm. Google har sedan introduktion utvecklats till den i särklass mest använda sökmotorn på Internet.

Förutom det organiska sökresultatet där sidans placering beror av en rad kvalitetsfaktorer erbjuder Google även möjligheten att betala för att synas i anslutning till sökresultaten, dessa sponsrade länkar kallas för AdWords.

Vill du synas bättre på Google?

Kontakta oss på Getupdated om du är intresserad av att veta mer om sökmotoroptimering och Google AdWords. Ring oss på 08-410 96 100, eller använd formuläret nedan så tar vi kontakt med dig.