Resultatbaserad sökmotoroptimering

Alla våra kunder vill ha resultat.

Men vad som verkligen är ett resultat kan definieras på många olika sätt. Mycket beroende på vad kunden själv anser vara ett resultat finns det olika sätt sätt för oss att hjälpa till.

Att öka konverteringar på en webbsida kan vara ett sätt att mäta resultat, och då behövs webbanalys. Ett annat efterfrågat resultat kan vara att se hur övriga marknadsföring investeras och här kan en trafikanalys behövas för att snabbt och enkelt se vad som ger vad. En del vill ha bra placeringar vid sökningar på deras sökord och här är det sökmotoroptimering som gäller. Ibland vill man ha resultat så till den grad att man faktiskt inte vill behöva betala om resultat inte nås. Att enbart behöver bli fakturerad för de uppnådda resultaten.

För att bättre kunna möta upp sådan efterfrågan skapade vi för snart ett år sedan vår resultatbaserade sökmotoroptimering, så kallad PFP – Pay For Performance.

Det år som snart har gått sedan system skapades, de formler som räknades fram och algoritmer som justerades, har varit riktigt intressant och vi har haft den enorma glädjen i att få starta igång mängder av nya PFP leveranser och få lära känna många nya människor och företag i Sverige och i Europa.

Just för tillfället sker ytterligare utveckling av systemen bakom denna vår PFP-produkt. Formler och algoritmer uppfinns och skrivs om från grunden. Inte för att de under året som gått varit dåliga för det har de inte. De ska bara bli ännu bättre. Och uträkningarna mer rika på information.

Vilka matematiska krumbukter behöver man göra med vilken data för att i så hög grad som möjligt automatiskt och maskinellt avgöra om ett sökord är ett bra sökord? Vilket är det bästa sättet att beräkna vad sådana sökord ska ha för dagspriser? Vilka system behöver man ställa frågor till och vilka bör dessa frågor vara? Och hur ska svaren behandlas?

Det är ibland sannerligen en hel vetenskap att kunna lämna riktigt relevanta och konkurrenskraftiga offerter på resultatbaserad SEO. En vetenskap som vi just nu är på toppen av.

Testa oss gärna 🙂