Nu är Penguin 2.0 här!

Nu har Google börjat rulla ut sin uppdaterade version av Google Penguin. Den nya versionen kallas Penguin 2.0 och innehåller en rad olika säkerhetsuppdateringar som kommer påverka de hemsidor som använder sig av otillåtna SEO-tekniker på ett mer omfattande sätt än den tidigare versionen.

Det här är egentligen den fjärde penguin-relaterade lanseringen som Google har fått ut men eftersom att det här handlar om en uppdaterad algoritm så har man valt att kalla den för Penguin 2.0.

Chefen över Googles webspam team, Matt Cutts berättade nyligen i ett videoklipp att den nya versionen av penguin kommer att gå hårdare åt de hemsidor som använder sig av länkfarmar. Man har tagit fram ett mer avancerat system för länkanalyser för att mer effektivt kunna hitta sidor som använder sig av den här typen av otillåtna metoder.
Google kommer samtidigt att fortsätta belöna hemsidor som har ett kvalitativt innehåll med en högre pagerank.

Så hur har Penguin 2.0 påverkat din hemsida? Har du skött dina kort rätt så har du förhoppningsvis klättrat några placeringar på Google, har du däremot sjunkit så behöver du kanske kolla över dina rutiner gällande länkar.

Testa din hemsida placering på Google snabbt och enkelt med vårt rankingverktyg!

Trackbacks