Nu är det klart med Google Caffeine

Google annonserade via sin blogg idag att Google Caffeine,  den uppdatering i Googles index som vi skrivit om tidigare i bloggen,  nu officiellt är klar. Caffeine ska enligt uppgift ge 50 procent  färskare sökresultat än det gamla indexet, vilket innebär att  tidsglappet mellan publicering på siten och tills informationen dyker  upp i Googles sökresultat kommer att minska rejält.

Syftet bakom uppdateringen är att möta den snabba tillväxten och  utvecklingen som vi har på webben idag. Det publiceras mängder av  information varje sekund och inte bara i rena webbsidor utan även i form  av videoklipp, bilder, nyheter och andra former av real  time-uppdateringar, som uppdateringar via Twitter och Facebook. Den  moderna internetanvändaren förväntar sig att hitta den färskaste  informationen direkt efter den publicerats och detta ska alltså Caffeine  underlätta.

I och med Caffeine blir det viktigare än någonsin att hålla sin hemsida  levande för att få ut så mycket som möjligt av sin närvaro på webben.  Genom hålla innehållet på hemsidan uppdaterat och erbjuda den senaste  informationen till sina kunder, kan man locka besökare, inte bara via  Googles organiska sök, utan även genom nyhetsflöden från till exempel  sociala medier.

Det blir spännande att se vart uppdateringen leder oss och vilka förbättringar som kommer att göras i framtiden.