Konkurrensen om kartfunktioner

I dagarna lanserade Apple sin egen kartfunktion eftersom Apple och Google kommer överens lika bra som två katter i en säck. Det är väl kanske i grunden en bra idé med lite konkurrens men frågan är om detta inte kommer att bli lite som när Microsoft lanserade Bing, en bra idé på pappret, inte riktigt lika bra i praktiken.

Jämförelse mellan Apple Maps och Google Maps

I dagsläget ser det minst sagt tomt ut på Apple Maps. Som om inte detta vore nog är vägbeskrivningarna minst sagt tveksamma. Kör mot körriktningen på en enkelriktad gata, sväng vänster ner över räcket på en bro för att komma ner på motorvägen, kör 50 meter rakt ut i havet för att komma till Kinakrogen. Visst är det en orättvis jämförelse eftersom Apple Maps än så länge bara är i beta men det känns lite sent att ge sig in i racet när Google redan utvecklat produkten till perfektion, hunnit detaljfotografera varenda gata i större delen av världen och nu börjat ägna sig åt saker som att lägga till backarna i skidorter och dykplatser vid stora barriärrevet.

För de som missat det handlar utvecklingen mellan dessa två företag inte längre om vem som kan utveckla de bästa produkterna, nu mera handlar det om vem som har råd att slänga mest pengar på den andra i det Amerikanska företagsjuridiska systemets sandlåda. I dagsläget ser det ut att bli mycket svårt för Apple att på allvar ta upp konkurrensen med Google om digitala kartfunktioner.