Instagram lanserar video

I torsdags förra veckan kom en efterlängtad funktion till Instagram. Appen lanserade en video-funktion och konkurrerar numera i en helt annan kategori. Appen ”Vine” lanserades tidigare under våren och slog igenom till viss del, men att integrera videofunktionen i den populära fotoappen gör videodelningen både mer lättillgänglig och mer attraktiv.

Personligen tycker jag att funktionen både är kul för privat bruk men även väldigt användbar för företag. Vi kan se funktionen som ett gratis sätt att marknadsföra företag genom en kort filmsnutt eller som en chans att ge våra kunder, fans, användare en inblick i vår vardag.
Videofunktionen är lätt att använda och förändringen i appen är lagom diskret så att den inte stör den traditionella Instagrammarens dagliga rutiner. Fotosymbolen ligger fortfarade som förvalt alternativ medan den lilla videosymbolen finns att välja till höger om den. I ett och samma videoklipp har vi möjlighet att klippa ihop ett flertal klipp och använda ett av de 13 filter som finns. Vi kan sedan välja en förvald bild som omslagsbild till videon samt förhandsgranska klippet innan det går live.

Nedan kan du se hur du filmar med instagram.