Gott nytt år från Getupdated

Nu är det på sista versen som året 2015 sjunger och det är med glädje som vi kan se tillbaka på detta år. Vi blickar framåt mot ett minst lika spännande 2016 där vi kommer att ta ny ton!

Internet fortsätter att växa och massans kunskaper ökar tillsammans i symbios då vi har en nästintill oändlig encyklopedi i form av sökmotorn Google. För de flesta så är det en självklarhet att använda Google i vardagen, oavsett om det gäller att få svar på en trivial fråga som vad sjutton ”emojisarna” egentligen betyder eller om det gäller viktigare ämnen som t. ex. vad det var för fruktansvärt som försiggick i Paris.

De frågor som svenskarna sökte på flest gånger som började på ”Vad…?” var följande:

Det går inte att förneka att Google är en viktig del av samhället. I genomsnitt så görs det omkring 50 miljoner sökningar per dag, enbart i Sverige. Det gör Google till en enormt viktig plats för både större och mindre företag att synas på. Detta för att vara lättillgänglig för de potentiella kunderna, det gäller både bland de organiska resultaten och annonserna.

Det som vi i Sverige sökte allra mest på var en blandning mellan allvarligheter, nöje och kunskap. Här kan du se vilka som var de mest frekventa sökningarna från Sverige:


Med året som har passerat så har även en del nya ord myntats som har sitt ursprung från internet. Bland annat har Geoblockering, Youtuber och Trollfabrik blivit godkända av Språkrådet.

Vi på Getupdated önskar er alla en fenomenal start på det nya året och att ni kommer fortsätta utvecklas tillsammans med internet. All kunskap och marknadsföring som ni kan tänkas behöva finns bara några knapptryck ifrån er, så fortsätt att ”googla”!

Gott nytt år!