Googles bloggar

Vill du ha bättre koll på nyheter om Google och Googles produkter? Då borde Googles blogg vara ett bra ställe att börja. Det finns bara ett problem, Google har inte en blogg, Google har över 100 bloggar. I princip varenda produkt har en, ibland flera bloggar, och utöver det finns det bloggar riktade mot olika användargrupper och länder samt bloggar på olika språk. Den som vill se en komplett lista hittar den här. Det finns bara två bloggar på svenska, Inside Adwords och Google Sweden Press Blogg. Om man istället tittar på engelskspråkiga bloggar så finns det betydligt fler att välja mellan där jag tycker att följande är mest intressanta:

Official Google Blog
Här finns nyheter om Google och olika Google produkter. En bred blogg för den som vill ha en mer generell överblick över vad som händer med Google och Googles produkter, dock inte särskilt mycket som relaterar till sökmotoroptimering. Det här är en förhållandevis aktiv blogg som ofta uppdateras flera gånger dagligen.

Inside Search Blog
I den här bloggen hittar man nyheter och information om Googles olika söktjänster. Intressantast ur sökmotoroptimeringssynpunkt är informationen om Googles algoritmuppdateringar som regelbundet publiceras här.

Google Webmaster Central Blog
För den som letar efter tips och nyheter som relaterar till sökmotoroptimering så är Google Webmaster Central oftast det bästa valet bland Googles bloggar. Det en lite smalare och mer tekniks inriktad blogg. Webmaster Central uppdateras inte lika ofta som t.ex. Inside Search och det är inte ovanligt att det går någon vecka mellan inläggen.

Google Analytics Blog
Det har hänt mycket med Google Anlaytics det senaste halvåret och den officiella Analytics bloggen är en bra hjälp för att hålla koll på nyheterna. Här blandas nyheter med case studies och guider. Det är stor variation på inläggen men de flesta förutsätter att läsare har åtminstone grundläggande kunskaper i Google Analytics och många inlägg är riktade till mer avancerade användare.

Google and Your Business
Bloggen Google and Your Business handlar om Googleprodukter som är intressanta för företag. Det inkluderar bl.a. Google sök, Google+ och Google AdWords. Här hittar man nyheter, tips om hur produkterna används, intervjuer med användare, mm. Generellt sett är inläggen lättillgängliga och kräver inga särskilda förkunskaper .