Google utökar ledningen

Det ser mörkt ut för Google-konkurrenterna på sökmarknaden konstaterar analysföretaget Comshore i nya siffror som igår publicerades och beskriver användandet av söktjänster under juli månad. Siffrorna talar ett tydligt språk – Google inte bara behåller sin plats som den mest använda sökmotorn, den växer dessutom snabbare än sina konkurrenter.

Under juli månad gjordes 113,7 miljarder webbsökningar världen över och av dess utfördes 76,7 miljarder med Googles söktjänst. Detta är en ökning med 58 procent jämfört med juli föregående år. Yahoo, som innehar andraplatsen, stod för 8,9 miljarder sökningar och hade en ökning med 2 procent jämfört med året innan.

Intressant är hur fjärdeplatsinnehavaren Microsoft, med söktjänsten Bing, ökade med 41 procent jämfört med föregående år och nu stod för 3,3 miljarder sökningar. Om den ökningstrenden håller i sig ser vi månne med tiden en potentiell konkurrent i Bing, inte minst i och med det utannonserade tioårssamarbetet mellan Microsoft och Yahoo – ett samarbete som redan verkar ha lite grus i maskineriet.

Detta är intressanta saker att följa med i, inte minst som det i allra högsta grad kan påverka hur vi jobbar inom internetmarknadsföring och sökmotoroptimering.

Läs med fördel mer i dessa relaterade artiklar på IDG:
Google växer allt snabbare
Google ohotat i söktoppen
Yahoo ser fortfarande Bing som en konkurrent