Google+ rullas ut i det organiska sökresultatet

Google meddelade igår att de kommer integrera Google+ (Googles egna sociala medie-tjänst) i det organiska sökresultatet på Google. Det organiska sökresultatet är det ”vanliga” sökresultatet på Google. Tidigare har Google+ profiler synts till i sökresultatet, efter denna uppdatering kommer mer information än så bli synlig.

De sökresultat som framöver kommer visas från Google+ är bland annat: profiler, bilder, inlägg, diskussioner, grupper, sidor och vidare. Givetvis publiceras ingen privat information, utan endast den information som är publik.

Lanseringen av uppdateringen sker först och främst på Google.com och kommer endast märkas av när man är inloggad på sitt Gmail-konto. Man kan även välja att stänga av att ”personliga sökresultat” visas.

Av tidigare erfarenhet gällande liknande uppdateringar kommer nog ingen bli förvånad om det i framtiden även visas resultat från Google+ oavsett om man är inloggad eller ej. Att det dessutom kommer rullas ut till de olika språkversionerna av Google råder det nog inga tvivel om.

Google+ i det organiska sökresultatet
Efter denna informationen kom ut satte sig Twitter på tvären. Twitter menar på att de har högst relevant material i sin mikrobloggtjänst och att de nu kommer bli nedknuffade av resultat från Google+ istället.

Ett avtal som teckandes 2009 mellan Twitter och Google gav Twitter möjligheten att synas med relevanta nyheter i ”realtidssöket” på Google. Avtalet gick ut i juli förra året då Twitter avböjt att förnya det.

Läs mer på Googles blogg (engelska)
Läs mer på IDG