Google Maps ökar vikten av Google+ Lokalt

Att Google har många strängar på sin lyra är antagligen ingen nyhet för de flesta. Men det är ändå i sökmotorn och informationssökande som Google har sin kärnverksamhet. På senare tid så har Google successivt anpassat sina sökresultat allt bättre för att svara upp mot vad som finns i din direkta närhet. Om du, liksom jag, sitter i Borås så är du generellt sett inte intresserad av att hitta en tandläkare, restaurang eller bilverkstad i Luleå, utan du vill få sökresultat i ditt absoluta närområde.

Genom en uppdatering kallad Google Venice, så gjorde Google just denna anpassning för ett par år sedan. Som ett komplement till detta, så exponerar Google gärna ett antal företag knutna till Google Maps.

Google skrev i förra veckan på sin officiella blogg att Google Maps kommer att förbättras ytterligare framöver. Det skall bli än lättare att planera resväg, få aktuell trafikinformation och då även hitta det man söker i sin närhet. Genom att ansluta sin hemsida till Google+ Företag (tidigare Google Lokalt Företagscenter) kan företag få en fördelaktig exponering, inte bara i sökresultaten, utan även i samband med sökningar i Google Maps. Med tanke på vilken spridning Google Maps-appen har, så är detta något som inte bör förbises.

Statistik för Q2 2013 visar att Google Maps faktiskt är den mest använda appen överhuvudtaget.

Genom att som företagare ansluta ditt företag till Google+ ger du dig möjligheten att få extra exponering bland lokala sökresultat i såväl Googles sökmotor som i Google Maps.

En sökning i Google Maps efter restauranger där sökresultaten anpassar sig efter min nuvarande position.

Utöver adress, telefon, öppettider och länk till din hemsida, så kan även beskrivning av företaget och eventuella foton läggas till.

Även de företag som inte har någon egen hemsida, kan genom att skapa en Google+ Lokalsida nå ut till Googleanvändare som söker efter de varor och tjänster som erbjuds.

Vill du veta mer om vad Getupdated kan göra för dig, så ring oss eller läs mer om våra erbjudanden.