Google har ny logga

Det ser numera lite annorlunda ut på Googles söksida. De lanserade nämligen i dagarna en helt ny logga. Sedan starten 1998 har Googles logga och varumärke främst varit utformat för desktop men dagens användare använder Googles produkter på flera olika plattformar och enheter. Den nya logotypen har därför utformats för att passa en modern tid och användare.

Logotypen är fortfarande enkel, färgglad och lekfullt med ett roterat e på slutet. Men den har ett helt nytt typsnitt och färgerna har gjorts skarpare för att stå ut bättre från varandra. Den lilla blå g-ikonen försvinner och ersätts av ett G med alla fyra färgerna för matcha den nya loggan och varumärket bättre. Google har också utvecklat fyra rörliga prickar som ska visa när och hur Google arbetar för dig.

I samband med den nya logotypen har Google även konstruerat ett helt nytt typsnitt för sina olika produkter för att skapa en större skillnad mellan logotypen och produktens namn. Tanken är att de nya uppdateringarna kommer ske successivt inom en snar framtid för alla Googles produkter.

Men det är inte bara utseendet som Google har arbetat med, de har även lyckats få ner storleken på sin logotyp så att den laddas snabbt och korrekt även vid låg bandbredd. Det stämmer bättre överens med Googles mål att bli mer tillgängliga och användbara över hela världen.

Läs mer:

https://design.google.com/articles/evolving-the-google-identity/

http://googlesepress.blogspot.se/2015/09/google-update.html