Getupdated hjälper barnhem i Nepal

Barnhemmet Rise Up i Nepal startades våren 2013 i syfte att hjälpa föräldralösa barn med ett ge dem ett tryggt hem och en utbildning inför vuxenlivet.
Carin Östergren, som är grundare till Rise-up stiftelsen, kontaktade Getupdated för att få hjälp med att bygga om hemsidan för barnhemmet.

”Att få möjligheten att hjälpa till med något som förhoppningsvis kommer att förbättra livet för de barn som bor på Rise Ups barnhem var en självklarhet för oss. Deras hemsida är en stor del av stommen i stiftelsens marknadsföring att få bidrag till barnen och barnhemmet” säger Fredrik Elneus, produktchef på Getupdated.

Rise Ups hemsida är byggd i WordPress med en enkel struktur som gör det möjligt att för personalen på Rise Up att själva uppdatera sajten även från sina mobiler när de är i Nepal.
I projektet ingår även en storytelling-film. Filmen består av en nygjord intervju som är ihopklippt med material från Nepal som Rise Up själva har filmat på plats. På det sättet lyckades Getupdated på kort tid och med begränsade resurser skapa kommunikation som är lätt att ta till sig och som samtidigt är enkelt delbar på internet. Storytelling och film på internet ligger väldigt rätt i tiden, kolla gärna Rise Ups film som finns lite längre ned på denna sida.

” Vi är helt beroende av bidrag från allmänheten så att en koncern som Online Group vill sponsra oss med en hemsida är något vi uppskattar väldigt mycket. Vi har snart funnits i ett år och är glada över att vi nu i April redan kunnat öppna ännu ett barnhem för tio barn samt ett daghem för barn i åldrarna två till sex år. Vi hoppas kunna utvidga verksamheten det kommande året så att vi kan hjälpa fler barn som idag tvingas att bo ute på gatorna i Nepal.” säger Carin Östergren.

Här kan du se Rise Ups nya hemsida samt läsa mer om deras stiftelse och barnhem. Donera gärna en peng så att Rise Up kan hjälpa fler barn i Nepal.

Rise Up barnhem from Online Group on Vimeo.