Facebook – bra kvartalsrapport

Socialamediejätten har under den senaste tiden arbetat hårt med att bevisa att de kan tjäna in pengar och att Facebook är en platform att räkna med framöver trots alla nya sociala nätverk som dyker upp. Förväntningarna inför kvartalsrapporten var höga och efter gårdagens siffror är det nog inget tvivel kvar. Omsättningen för Q3 landar på 2,02 miljarder dollar vilket motsvarar en ökning med 53 procent för föregående år. Enligt företaget själv använder i dagsläget över en miljard människor tjänsten minst en gång i månaden.
Annonseringen som har varit ett omtalat ämne står för 1,8 miljarder dollar under kvartalet varav 49 procent kommer från mobilannonseringen. Detta är bara från föregående kvartal en ökning på 8 procentenheter.
Som vi redan har gissat på berättar företaget själva att vi ser en nedåtgång bland yngre målgrupper vilket bara är bra ur företagens synvinkel som vill åt äldre komsumenter. För privatpersoner innebär detta att vi får ett något mer moget nätverk .Du kan som privatperson anpassar precis hur din profil ska se ut och vilken information du dagligen vill ta emot i ditt flöde, vilket gör facebook till en väldigt bra platform både för uppdatering av nyheter gällande dina nära och kära men även en omvärldsbevakning inom de områden och företag som du finner intressanta och relevanta för dig.
”De starka resultaten som vi har uppnått det här kvartalet visar att vi står redo för nästa fas för vårt bolag” , säger Mark Zuckerberg. Vi får väl vänta och se men vår rekommendation är att hålla ett öga på utvecklingen som väntar. Vill ni veta mer om Facebook och andra sociala medier är ni välkomna att kontakta oss.