Delade album för facebookanvändare

Facebook uppdaterar användandet av fotoalbum. För några dagar sedan gick företaget ut med nyheten ”delade album” där användarna får möjligheten att ladda upp bilder i gemensamma album med sina vänner. Sedan tidigare uppdateringar har vi sett att Facebookt börjat lägga större fokus på bilderna i nyhetsflödet och i annonserna, och nu kommer alltså ännu en bildrelaterad förbättring.
Albumen som tidigare har begränsat användarna till högst 1000 bilder per album blir nu betydligt mycket större. Upptill 50 personer kommer att kunna dela på samma album och var och en av dessa kommer att ha möjligheten att ladda upp upptill 200 bilder.
Albumets synlighet avgörs av bidragsgivarna som kommer kunna välja mellan alternativen: publikt, tillgängligt för bidragsgivarnas vänner eller tillgängligt enbart för albumets bidragsgivare.
Funktionen kommer enbart vara tillgänglig för privatpersoner och rullas till en början ut bland engelska användare innan den lanseras för oss övriga. Vi ser fram emot uppdateringen och hoppas att den även blir tillgäglig för företagssidor!

Vill du veta mer om facebook och andra sociala mediers möjligheter och uppdateringar? Kontakta gärna oss så hjälper vi till!