Bluffaktörerna avancerar

Vi har ett flertal gånger tidigare tagit upp ämnet bluffakturor och oseriösa säljare. Detta är ett ämne som återkommer och så länge vår roll som beskyddare av våra kunder kvarstår så kommer vi fortsätta varna om dessa.

I tidigare inlägg har ni kunna läsa om enkla tips på hur man bemöter blufföretagens säljare och för några månader sedan varnade vi även för en ganska ordinär bluffaktör Letaföretag Sverige AB.

Under förra veckan rapporterade bland annat SVT om ett nytt jättebedrägeri. Alla svenska företagare varnades för ett stort bedrägeri med bluffakturor som skickats ut till över 500 företagare. De falska fakturor som skickades ut i Lokaldelens namn och var väldigt trovärdiga och välgjorda. Kundnumret på fakturorna stämde med originalfaktura men bankgirot var utbytt. Misstankarna går kring att någon lyckats hacka sig in på lokaldelens databas och på så sätt fått tillgång till deras kundregister.
Bedragare och andra oseriösa aktörer kommer alltid att finnas ute på marknaden. Därför är det oerhört viktigt att ha full kontroll över de fakturor vi betalar. Vi på medieplaneringen tar hand om alla dina fakturor och ser till att allt sköts på rätt sätt.
Lokaldelen har lagt till bluffaktureföretaget i sin varningslista och uppmanar alla företagare att hålla ögonen öppna. Ni kan även följa företagets facebooksida för eventuella varningar.

Känner du dig osäker över någon faktura och att detta är något du vill ha hjälp med? Tveka inte att kontakta oss på Getupdateds Medieplanering