5 tips för att bli framgångsrik inom affiliatemarknadsföring

För dig som vill arbeta hemifrån finns det goda möjligheter att tjäna bra med pengar som affiliate.
I det här blogginlägget ger vi dig 5 bra tips på hur du ska tänka och agera när du startar din satsning mot att bli en riktigt bra affiliate.


Gör upp en plan och sätt upp realistiska mål
Precis som med allt annat så är det bra att ha en plan innan du startar ditt arbete.
Fundera ut vilka branscher som du besitter någon typ av kunskap inom, gå sedan igenom vilka återförsäljare det finns inom dessa branscher, om de erbjuder ett affiliateprogram och hur du kan marknadsföra deras produkter.
När du gjort detta så är det alltid bra att ha ett konkret och realistiskt mål som du kan sträva efter.


Värdera konkurrensen på Google
Du har säkerligen några idéer om vilka branscher du är intresserad av att arbeta inom.
För att få en bättre bild av hur bra du kan lyckas inom dessa branscher så gäller det att göra en grundlig genomgång av konkurrensen på Google.
Gör en sökning på relevanta nyckelord och gå igenom sidorna som dyker upp på Googles förstasida.
Efter att du har gjort detta så bör du ställa dig själv frågan ”Kan jag erbjuda en bättre källa inom det här området än befintliga sidor?”. Är ditt svar ja – kör hårt! Är ditt svar nej så bör du överväga andra branscher med lägre konkurrens.


Gör ingenting halvdant
Många människor har en tendens att försöka stressa fram resultat och slarvar därför med sitt arbete. Undvik att stjäla andras innehåll och skriv alltid dina egna texter – det kommer att löna sig i längden då Googles ser väldigt allvarligt på stölder och kommer att straffa dig genom att sänka din ranking i sökresultatet.
Se över struktur och design
Alla som bygger webbsidor bör fundera på vad som är målet med webbsidan.
Hur vill du att besökaren ska agera när hon är på din sida?
Gå igenom strukturen och designen på din sida, analysera besökarens beteende och försök styra dom mot ditt mål genom att se till att sidan är användarvänlig och tydlig.


Följ med i utvecklingen
Google är i ständig rörelse och utveckling. Se till att alltid hålla dig uppdaterad ångående nyheter och tendenser i sökmotorsvärlden – det finns många bra bloggar och nyhetssajter som har bra koll på detta. Precis som i punkterna ovan så tjänar du alltid på att göra saker ordentligt och med kvalitét istället för att stressa fram resultat genom halvdana och småfula metoder (som t.ex. spamma dina länkar överallt).

Du kan även försöka se tendenser genom att kontinuerligt söka på din bransch och följa förändringar som sker i Googles sökresultat.

Lär dig mer inom affiliatemarknadsföring i vår blogg eller kontakta oss direkt för mer information