10 tips för din julmarknadsföring

Julen är snart här och din tid att lysa är kommen. Nu har du chansen att visa att du är något mer än ett varumärke. Våga vara personlig, dela med dig och skapa en bra känsla kring ditt företag lagom till jul. Nyckelord- Ge tillbaka


1. Tänk på era kunder och fans. Gå utanför det vanliga mönstret en aning och sätt er in i deras situation. Under julen är människor benägna att spendera. Och framför allt att spendera på gåvor till nära och kära.

Rikta därför dina annonser mot den som köper julklappar. Med facebookannonsering kan du enkelt välja att segmentera en julklapp för honom riktad mot henne, en julklapp för henne riktad mot honom, en julklapp för mamma riktad mot sonen. Dina fans kommer att uppskatta julklappstipsen!


2. Använd dig av julstämningen. Annonsera med fina bilder som andas jul. Människor tenderar att bli nostalgiska såhär års. Kanske kan ni gräva fram gamla minnen med hjälp av produkter som har passerat genom tiderna.


3. Gör en kampanj för välgörenheten. Julen är en tid då ingen bör gå ensam. Kör en kampanj och skänk en slant till bättre behövande.


4. Julpynta er facebooksida. Nu tänker du att en massa tomat, stjärnor och julgranar inte riktigt passar er profil. Det behöver det inte göra heller. Det kan räcka med en liten tvist på omslagsbilden. Exempelvis som våra små renar som diskret seglar över hustaken i vår getupdatedstad.


5. Spela på julrim. Håll marknadsföringen i trim med massa fina julerim. Typ så.

6. Nyårslöften och tävlingar. Jag är personligen ett stort fan av mål och nyårslöften. Det är något magiskt med ett nytt år. Med att glömma allt negativt, lämna det bakom sig och blicka framåt. Ni som är i tränings/hälso-branschen vet hur stor påverkan nyårsskiftet har på människor. Använd era produkter och tjänster till att hjälpa era fans mot ett nytt, ännu bättre år.


7. Julklappserbjudanden. Har ni kvar något av marknadsföringsbudgeten? Använd det till att tacka era fans. Alla tycker om ett bra erbjudande. Det behöver inte handla om några enorma summor. Ofta är det faktiskt tanken som räknas.


8.Tipsa! Tipsa era fans om allt möjligt. Lista tips på julklappar, på julmat, adventsfika, pyssel. De kommer uppskatta inspirationen!

9. Bjud på er själva. Våga posta några bilder från julfirandet!


10. Tänk på människors sinnesstämning. Respektera julefriden och ta vara på jul och nyårsrusningen. Människor kommer som sagt att spendera under jul och nyår, ge dem chansen att få göra det, men se samtidigt till att ta ett steg tillbaka, önska dem en fin jul och ett riktigt gott nytt år.