Sociala medier

Hälften av försäljningen på internet kommer att drivas in via sociala medier inom tre år, det visar rapporter från mjukvaruföretaget Vocus som sajten mashable.com har tagit del av. Enligt statistiken uppnår t. ex Facebook en referensdriven trafik till e-handeln på 26 procent. En siffra som bara förväntas öka. Syns där dina kunder befinner sig och ta hjälp utav våra experter som dagligen arbetar med sociala medier.

Sociala nätverk

Det finns en uppsjö av sociala plattformar. För många företagare kan det vara svårt att veta var och hur man ska synas. Vi hjälper dig att välja rätt mix av sociala plattformar utifrån din verksamhet och dina mål.

Facebook är den största sociala plattformen. 66% av Sveriges internetanvändare använder idag Facebook för att dela med sig av tankar, upplevelser och intryck. Med Facebook når du som företagare de personer som är intresserade av dina tjänster och produkter.

LinkedIn har över 2 miljoner användare och nästan häften av Sveriges företag finns idag på LinkedIn. Utveckla ditt varumärke, marknadsför dina produkter och bygg nätverk med likasinnade.

Google Plus är en värdig konkurrent till Facebook och växer varje dag. Med full integration till Googles egna tjänster är det lätt att se resultat och att skapa en synergieffekt som främjar sökmotoroptimering och annonsering genom AdWords.

Twitter och Instagram har nästan 4 miljoner användare tillsammans vilket ger otroliga möjligheter för att öka din synlighet.
Twitter erbjuder möjligheten att snabbt gå ut med korta och konkreta meddelanden till dina följare. Kommunicera erbjudanden, roliga nyheter m.m.
Instagram är ett grafiskt medium där du med bild och video kan visa upp produkter och vad som händer i företaget.

Effekten av Sociala medier

För att lyckas med Sociala Medier måste du vara konsekvent, analyserande och strategisk.

Vi står mitt i en förändring där användaren blir mer aktiv och det är viktigt att vi som företag anpassar oss för att bli mer tillgängliga i de nya kommunikationskanalerna. Genom sociala medier kan du bygga ett engagemang som skapar långvariga kundrelationer.

Sociala Medier öppnar upp för en naturlig och kostnadseffektiv spridning. Dina kunder delar med sig av positiv feedback, rekommenderar och delar information om ditt företag och tjänster på ett sätt som inte är möjligt genom traditionell media.

Sociala medier med Getupdated

Vi tror på ett transparent och strukturerat arbetssätt med Sociala Medier, vare sig det gäller annonsering, ökad varumärkeskännedom eller att bygga din profil från grunden.

  • Analys Vi analyserar din affärsverksamhet, dina mål och identifierar vilka sociala medier och tillvägagångssätt som passar just dig.
  • Åtgärdsplan Utifrån analysen och dina mål presenterar vi en strategi för hur vi ska arbeta med din annonsering och sociala närvaro.
  • Löpande arbete Din sociala medieexpert arbetar kontinuerligt för att stärka din sociala profil och optimerar dina annonskampanjer för att nå bästa möjliga resultat.
  • Resultat Vi mäter all aktivitet via sociala medier för att du ska kunna se resultatet av arbetet. Vi redovisar klick, köp, spridning, leads, kostnader och analyserar utfallet för att kontinuerligt förbättra resultatet.